Aspirine en HELLP-syndroom

0

Graag vragen wij aan jullie hulp als ervaringsdeskundige na het doormaken van HELLP syndroom, pre-eclampsie of eclampsie.
Wat is de reden van dit onderzoek?

Wij zetten ons in voor het verlagen van de kans voor het (opnieuw) krijgen van HELLP syndroom, pre-eclampsie en eclampsie. Op 16 mei promoveert Carolien Abheiden, arts-assistent in opleiding tot gynaecoloog, op onderzoeken waarbij zij onder andere het effect en gebruik van aspirine ter verlaging van de kans op het krijgen van HELLP syndroom, pre-eclampsie en eclampsie heeft bestudeerd. Dit heeft zij gedaan in verschillende groepen vrouwen met behulp van laboratoriumonderzoek naar de werking van aspirine en met vragenlijsten over het dagelijks innemen van de aspirine tijdens de zwangerschap. Deze groepen zijn intensief bestudeerd, maar alleen bij een beperkt aantal vrouwen.

Wij hopen via de HELLP stichting een veel grotere groep vrouwen te kunnen bereiken. Hierdoor kunnen we te weten komen wat bij jullie bekend is over het nut van aspirine ter verlaging van de herhalingskans op HELLP syndroom, pre-eclampsie en eclampsie. Daarnaast kunnen we vragen aan degene die al aspirine om deze reden gebruikt hebben of het lukte om het dagelijks in te nemen.
Wat gebeurt er met de gegevens?

De gegevens worden verzameld en anoniem verwerkt tot een presentatie die de voorzitter van de Hellp Stichting, Conni de Groot, zal presenteren tijdens het symposium voorafgaand aan de promotie van Abheiden op 16 mei 2017 in het VUmc te Amsterdam. Hierbij zullen gynaecologen uit het hele land aanwezig zijn, maar ook internisten, reumatologen, arts-assistenten, en ook u bent welkom.

Graag zouden we ook de gegevens willen samenvoegen in een artikel om daarmee de gynaecologen, internisten, reumatologen, verloskundigen en huisartsen te informeren hoe in de praktijk de informatie tot nu toe is aangekomen over het nut van aspirinegebruik ter verlaging van de kans op HELLP syndroom, pre-eclampsie en eclampsie om in de toekomst de informatie hierover nog duidelijker te kunnen geven.

Via onderstaande link kom je in de vragenlijst.

https://nl.surveymonkey.com/r/aspirine

Delen.

Over de auteur

kimvandenauweele@hellp.nl'

Laat een reactie achter