Dummy

Gezocht: 10-15 recente ouders voor het beoordelen van subsidieaanvragen

0

Patientenfederatie Nederland beoordeelt al een aantal jaar subsidieaanvragen van onderzoekers op relevantie, haalbaarheid en betrokkenheid van patiënten en cliënten. Dit doen wij voor een aantal programma’s van de onderzoeksfinancier ZonMw, waaronder Goed Gebruik Geneesmiddelen, Doelmatigheid en Preventie. Vanaf half maart beoordelen wij de aanvragen die binnenkomen bij het programma Zwangerschap & Geboorte (https://www.zonmw.nl/…/nieuwe-subsidieoproepen-zwangerscha…/ Om deze beoordeling uit het goede perspectief te doen zoeken wij 10-15 recente ouders (laatste kind niet ouder dan 2 jaar).

Wat houdt het in?
– (Engelse) wetenschappelijke tekst lezen
– Vooraf zelf een beoordeling opstellen (aan de hand van een formulier)
– deze beoordeling in een groepje van 3 bespreken om gezamenlijk tot 1 beoordeling met adviezen te komen per aanvraag (kan online of tijdens een bijeenkomst in Utrecht)
– dit advies kort en bondig opstellen
– beschikbaarheid, zelf in te delen, tussen 15 en 30 maart

Je hebt geen inhoudelijke, medische kennis nodig en je hoeft ook niet de wetenschap achter het voorstel te beoordelen. Je kijkt puur vanuit het oogpunt van de ervaringsdeskundige. De tijd die je kwijt bent aan het beoordelen is ongeveer 8 uur voor de voorbereiding (zelf in te delen) en ongeveer 5 uur voor het in je groepje bespreken en opstellen van de beoordelingen. De vergoeding bedraagt (afhankelijk van de manier) 170 (vrijwilligersvergoeding) of 350 euro.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Elmar Pels via patientenparticipatie@patientenfederatie.nl

Over de auteur

Laat een reactie achter