Lotgenotencontact

Na een zwangerschap gecompliceerd met PE/HELLP kan je met vragen blijven zitten, of kan je het gevoel krijgen dat de mensen in jouw omgeving moeite hebben om (écht) te begrijpen wat jij en je partner doormaken of hebben doorgemaakt.

Soms kan contact met anderen, die net zoals jij te maken hebben (gehad) met PE/HELLP je daarin verder ondersteunen. Hoe hebben zij hun gecompliceerde zwangerschap ervaren en hoe gaan zij daarmee om?

Ook in 2022 organiseert de Hellp Stichting weer een aantal lotgenoten bijeenkomsten voor vrouwen en/of hun partner die te maken hebben (gehad) met PE/HELLP tijdens hun zwangerschap. 

Voor wie zijn deze lotgenotenavonden?

De lotgenotenavonden zijn er voor vrouwen en hun omgeving die te maken hebben (gehad) met PE/HELLP en hun ervaringen willen delen en bespreken met andere lotgenoten.

Aan elke lotgenotenavond kunnen minimaal drie en maximaal 10 vrouwen (en/of partners, moeders, vriendin… ) deelnemen.

Zijn hier kosten aan verbonden?

Dankzij bijdragen van het Path Project, het Ministerie van VWS  en Creative Youngpreneurs kunnen we deze bijeenkomsten gratis aanbieden.

Het Path Project onderzoekt de mentale gemoedstoestand rondom zwangerschap en ouderschap. Hiervoor zijn vragenlijsten gemaakt. We willen je vragen deze lijst voor en na de bijeenkomst in te vullen. Door deze lijsten in te vullen help je de onderzoekers en kan daardoor de zorg rondom zwangerschap en ouderschap uiteindelijk verder geoptimaliseerd worden.

Waar

De lotgenotenavonden vinden plaats op diverse plekken in Nederland. In 2022 worden de lotgenotenavonden in Rotterdam en Zwolle gepland. 


Rotterdam

De lotgenotenavonden in Rotterdam vinden plaats in het PATH-Huis. 

De adresgegevens hiervan krijg je doorgestuurd bij de bevestiging van je deelname aan de lotgenotencontactavond. Die krijg je zo snel mogelijk na je aanmelding toegestuurd. 


Zwolle

De Lotgenotenavonden in Zwolle vinden plaats in het pand van de Creative Youngpreneurs.

De adresgegevens hiervan krijg je doorgestuurd bij de bevestiging van je deelname aan de lotgenotencontactavond. Die krijg je zo snel mogelijk na je aanmelding toegestuurd.

Tijdstip

De avonden vinden plaats tussen 19:00 en 21:00 uur. Inloop is vanaf 18:30.

Hieronder kan je alle datums vinden waarop er lotgenotenavonden georganiseerd worden. 

Zodra een datum vol is, zal dat achter de betreffende datum vermeld worden.

Hieronder kan je alle datums vinden waarop er lotgenotenavonden georganiseerd worden.

Rotterdam

20 juni (op locatie en online)

Online

20 juni (Online en op locatie in Rotterdam)

Zwolle

Dinsdag 31 mei

Dinsdag 30 augustus

Dinsdag 4 oktober

Dinsdag 13 december

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Wil je iemand meenemen? Dat kan! Je hoeft je daarvoor maar 1 keer aan te melden. Geef wel even aan dat het een aanmelding is voor twee personen.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld, klik dan op aanmelden. Wanneer je aanmelding goed is verzonden, komt onder de aanmeldknop een groene balk te staan.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je aanmelding te bevestigen.

De lotgenotencontactmomenten worden mogelijk gemaakt dankzij het PATH-project, dat zich inzet voor mentale gezondheid rondom zwangerschap en ouderschap. Meer over het PATH-Project vind je hier