Gezocht: deelnemers focusgroep gezonde leefstijl na PE/HELLP

Voor een onderzoek naar het bereiken van een gezonde leefstijl na PE/HELLP, zoeken de onderzoekers van het Erasmus MC naar deelnemers voor een aantal focusgroepen. Zij horen graag van jou hoe jij het best ondersteund kan worden om een gezonde leefstijl te bereiken. Een gezonde levensstijl kan namelijk helpen om jouw risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te verminderen.
Hieronder kan je de oproep van de onderzoekers lezen:

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens de zwangerschap pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) hebben gehad, een verhoogde kans hebben om later hart- en vaatziekten te ontwikkelen. Om deze kans te verkleinen, is een gezonde leefstijl essentieel. Vanuit het Erasmus MC doen wij onderzoek naar hoe vrouwen met pre-eclampsie het beste ondersteund kunnen worden om die gezonde leefstijl te bereiken. Uw persoonlijke ervaringen hierin zijn heel waardevol voor dit onderzoek!

Op 11, 13 en 19 april organiseren wij online focusgroepen via Zoom waarin we onder leiding van een ervaren arts-onderzoeker van gedachten wisselen over het toepassen van leefstijladvies in de zorg. De groepen bestaan gemiddeld uit 10-12 deelnemers. Voorafgaand aan de focusgroep ontvangt u een korte anonieme vragenlijst met algemene vragen. Tijdens de focusgroep bepaalt u uiteraard zelf welke ervaringen en meningen u deelt met de groep.

Heeft u ernstige pre-eclampsie gehad en bent u bereid uw ervaring en visie met ons te delen? Door u aan te melden voor de focusgroep draagt u bij aan het verbeteren van de zorg voor vrouwen met pre-eclampsie. Als dank voor uw deelname bieden wij u een BOL.com-kaart ter waarde van 50 euro aan. Voor vragen en/of aanmelding kan u contact opnemen met arts-onderzoeker drs. E. Aribas via e.aribas@erasmusmc.nl en/of drs. J.A.E. Van Oortmerssen via j.vanoortmerssen@erasmusmc.nl.

Data van focusgroepen

Let op! De groepen worden verdeeld op basis van het aantal maanden dat het geleden is dat u pre-eclampsie had.

  • 13 april, 19:30 tot 21:00 uur: ernstige pre-eclampsie* 6-12 maanden geleden
  • 11 april, 19:30 tot 21:00 uur: ernstige pre-eclampsie* 12-18 maanden geleden
  • 19 april, 19:30 tot 21:00 uur: ernstige pre-eclampsie* >18 maanden geleden (maximaal 6 jaar geleden)

*Bij ernstige pre-eclampsie houden de onderzoekers rekening met (één of meer) van de volgende criteria:

  • Pre-eclampsie voor 34 weken zwangerschap
  • Magnesium toegediend
    (Magnesiumsulfaat wordt toegediend om eclamptische stuipen tegen te gaan)
  • HELLP-syndroom
  • Eclampsie (het (begin)stadium van stuipen)

 

Hebben jij of je partner na PE/HELLP behoefte om jullie ervaringen met lotgenoten te delen? Dan ben je van harte welkom op een van onze lotgenotenavonden.

Lotgenotencontact

Foto door fauxels via Pexels