Gezocht: zwangere vrouwen met PE/HELLP in voorgeschiedenis

Voor de AFFIRM-studie worden zwangere vrouwen gezocht die onder andere eerder een gecompliceerde zwangerschap (zoals PE/HELLP) doormaakten. Hiervoor nemen ze graag interviews af om te horen wat jij vindt van de NIPT-test en wat jij ervan vindt als die test ook gebruikt kan worden om problemen later in de zwangerschap op te sporen.

Zwangere vrouwen kunnen vroeg in de zwangerschap kiezen om de niet-invasieve prenatale test (NIPT) te doen. De NIPT is een bloedonderzoek naar Down-, Edwards- en Patausyndroom. Mogelijk kan in de toekomst met de NIPT ook bepaald worden wat de kans is op gezondheidsproblemen later in de zwangerschap, zoals hoge bloeddruk of suikerziekte bij de moeder, en een slechte groei of vroeggeboorte van de baby.

Het doel van het de interviews is om na te gaan wat zwangere vrouwen vinden van de NIPT als test om ook de kans op problemen later in de zwangerschap te bepalen. Dit zorgt ervoor dat bij mogelijke invoering van de test rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van zwangere vrouwen. Afhankelijk van of u in een eerdere zwangerschap al eerder een gezondheidsprobleem heeft ervaren, zal u gevraagd worden voor ofwel een online groepsinterview ofwel een één-op-één interview.

De interviews zullen plaatsvinden in mei en juni 2022.

Door wie wordt het onderzoek uitgevoerd?
Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onder andere in samenwerking met de VSOP (patiëntkoepel voor zeldzame en genetische aandoeningen).

Uw gegevens
Om uw privacy te beschermen worden uw gegevens anoniem verwerkt en bewaard op een veilige plek. In het uiteindelijke verslag zijn de uitkomsten niet tot u te herleiden.

Meer informatie

Voor extra informatie kunt u klikken op de volgende link: Informatiebrief


Interesse of nog vragen?

U kunt uw gegevens invullen via de volgende link:

Klik hier als u interesse heeft om mee te doen

De onderzoekers zullen dan contact met u opnemen.

Voor vragen kunt u ook zelf contact opnemen met de arts-onderzoeker drs. Ellis Becking

(e-mail: e.c.becking@umcutrecht.nl, tel: 06 257 100 35).

Als dank voor het meedoen krijgt u een Prénatal cadeaubon van 20 euro

Meedoen kan ook via onderstaande QR-code.