Hellpdag ’23: prof. dr. Christianne de Groot

Graag stellen we jullie de tweede spreker van de Hellpdag voor: prof. dr. Christianne de Groot.

De start van het leven” is een van onze belangrijkste momenten. Elk kind verdient een goede en probleemloze start van het leven. Soms zijn er bij de start (onverwachts) complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling.

Een van de meest voorkomende complicaties tijdens de zwangerschap is preeclampsie/HELLP syndroom (zwangerschapsvergiftiging). Als professor en gynaecoloog-perinatoloog in Amsterdam UMC heb ik veel onderzoek gedaan naar preeclampsie/HELLP syndroom. In de jaren ’90 heb ik in Amerika en later in Nederland onderzoek gedaan naar de oorzaak en de ontstaanswijze van preeclampsie. Ook was het mijn onderwerp van mijn promotieonderzoek aan de universiteit van Leiden (1995).
Dit onderzoek heb ik later verder uitgebreid naar behandeling en latere gevolgen voor de vrouw na een zwangerschap gecompliceerd door preeclampsie. Samen geef ik met ervaringsdeskundigen les aan studenten hierover.
Ik wil voor iedere vrouw en haar kind de beste start van het leven. Daarom deel ik graag op 7 oktober 2023 mijn kennis over preeclampsie/HELLP syndroom met patiënten en hun naasten tijdens de Hellpdag.
Wil jij graag de voordracht van prof. dr. de Groot volgen?
Aanmelden voor de Hellpdag kan via onderstaande link:

Ticket Hellpdag 07 oktober 2023