Facebookgroep Vrouwenhart Zwangerschap

Lotgenotencontact bij hart- en vaatziekten na complicaties bij zwangerschap en bevalling!

Samen voor lotgenotencontact bij hart- en vaatziekten na complicaties bij zwangerschap en bevalling!

Stichting VrouwenHart, Hellp Stichting, Haagse Vaten en FUPEC trekken samen op om lotgenotencontact en informatie te bieden voor vrouwen die hart- en vaatproblemen (kunnen) krijgen na complicaties bij zwangerschap en bevalling.

Via de besloten Facebook-groep “VrouwenHart Zwangerschap” kunnen vrouwen ervaringen met elkaar uitwisselen en elkaar vragen stellen over hartproblemen na hun zwangerschap. Deze groep is er zowel voor vrouwen bij wie hartproblemen zich reeds ontwikkeld hebben, als ook voor vrouwen met een verhoogd risico die hierover vragen hebben.

Aanmelden voor deze groep kan via onderstaande link :

Facebookgroep Vrouwenhart Zwangerschap

 

Hieronder vind je meer over de samenwerkende organisaties:

Stichting VrouwenHart zet zich in om meer aandacht te genereren voor man/vrouw verschillen bij hartziekten en de verschillende manieren waarop hartziekten zich bij vrouwen kunnen ontwikkelen.

Hellp Stichting is de patiëntenorganisatie voor vrouwen en hun omgeving die te maken hebben gehad met zwangerschapsvergiftiging (Pre-eclampsie, HELLP-syndroom en eclampsie).

Haagse Vaten is een initiatief van verschillende zorgprofessionals in de regio Haaglanden om de zorg goed af te stemmen, om via goede afspraken over beste zorgverlening de zorg voor mensen met hart- en vaatziekten beter en betaalbaarder te maken. Vanuit Haagse Vaten wordt het project Hart voor Vrouwen in Den Haag georganiseerd, dat zich richt op begeleiding bij en controles van risicofactoren voor hart- en vaatziekten van vrouwen die tijdens de zwangerschap hypertensie, pre-eclampsie of zwangerschapsdiabetes hebben gehad.

Het Follow-Up Pre-EClampsie (FUPEC) programma is een multidisciplinaire samenwerking tussen de afdeling interne geneeskunde en de afdeling gynaecologie van het Erasmus MC waarbij vrouwen met een pre-eclampsie in de zwangerschap, nazorg op maat krijgen, gericht op het voorkomen van hart-en vaatziekten.

 

Heb jij ook behoefte aan lotgenotencontact na PE/HELLP, dan kan je altijd deelnemen aan een van onze gratis lotgenotenavonden. Meer informatie over de lotgenotenavonden vind je hier:

Lotgenotencontact