Oproep: Focusgroep communicatietool financiën rondom zwangerschap en bevalling

Op dit moment is er een communicatie tool in ontwikkeling voor (aanstaande) ouders over financiën rondom zwangerschap en bevalling, waarbij men graag ook (ex-)patiënten en cliënten uit de geboortezorg betrekt door middel van een focusgroep.

Ben jij in verwachting van een kindje? Of heb jij de afgelopen twee jaar een kindje gehad? Wil je dan meedoen aan een digitale focusgroep op maandag 12 december tussen 19.30-21.00 uur. Er wordt een vergoeding voorzien voor deelname: cadeaubon 30 euro.

Het is voor (aanstaande) ouders niet altijd inzichtelijk wat de (medische) kosten en mogelijke vergoedingen zijn rondom zwanger willen worden, zwanger zijn, bevallen en de kraamperiode. Daarom is er vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport besloten een communicatie-instrument te ontwikkelen die daar inzicht in geeft.

Het communicatie-instrument moet zo goed mogelijk aansluiten op alle bestaande informatie en de behoeften van (aanstaande) ouders. Dan gaat het om behoeften over de in inhoud van informatie, de communicatievorm en het communicatiekanalen (waar je deze informatie kan vinden).

Vind jij het leuk om mee te denken in een digitale focusgroep met ca. 5 andere (aanstaande) ouders? Stuur dan een berichtje aan Nadia Fonteijne van Fris Publiek. Fris Publiek voert de opdracht uit namens het Ministerie van VWS. Het telefoonnummer van Nadia is 06-43551546 en haar emailadres is nadiaf@frisseblikken.com.