Vragenlijst prenatale begeleiding

Binnenkort wordt de standaard “prenatale begeleiding” (de begeleiding voor de geboorte van je kindje) van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, de beroepsgroep van verloskundigen) geactualiseerd. Dit wil zeggen dat een werkgroep van zorgprofessionals en cliënt/patiëntvertegenwoordigers samen de zorgstandaard bekijken en aanpassen waar nodig. Deze aanpassingen gebeuren via wetenschappelijke inzichten, maar ook op basis van ervaringen van cliënten/patiënten.

Stichting Zelfbewust Zwanger neemt deel aan deze werkgroep als cliëntvertegenwoordiger. Om de doelgroep van zwangere vrouwen zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen hebben zij samen met de KNOV een vragenlijst opgesteld met vragen over wat jij belangrijk vindt bij prenatale begeleiding. Dit omdat begeleiding tijdens je zwangerschap invloed kan hebben hoe je je zwangerschap, bevalling en kraamtijd ervaart.

We weten dat heel wat PE/HELLP-vrouwen een zwangerschap, bevalling of kraamtijd heel anders ervaren dan een vrouw die een zorgeloze zwangerschap doorgaat. Juist daarom is het belangrijk dat ook jij je stem laat horen!

Deelnemen aan deze vragenlijst kan hier:
Vragenlijst prenatale begeleiding

Wil jij (of je partner) na je PE/HELLP-ervaring ook graag in contact komen met anderen die net zoals jij een PE/HELLP-ervaring hebben gehad? Dan kan je gratis deelnemen aan een van onze lotgenotenmomenten!
Meer info vind je hier;

Lotgenotencontact

Photo by Sergey Zolkin on Unsplash