Gezocht: Zwangere vrouwen/moeder met verkorte baarmoedermond

Heb je een verkorte baarmoedermond en ben je zwanger? Of heb je een verkorte baarmoedermond en ben je korter dan 5 jaar geleden bevallen? Dan zijn Patiƫntenfederatie Nederland, Care4Neo en Nederlandse vereniging voor obstetrie en gynaecologie(NVOG) op zoek naar jou!

Sommige vrouwen hebben een korte baarmoedermond. Als zij zwanger zijn is de kans dat hun kind te vroeg geboren wordt, groter dan bij zwangere vrouwen met een normale lengte van de baarmoedermond. Er zijn een aantal behandelingen mogelijk om de kans te verkleinen dat een vrouw met een korte baarmoedermond te vroeg bevalt.

Heb je een verkorte baarmoedermond en ben je zwanger? Of heb je een verkorte baarmoedermond en ben je korter dan 5 jaar geleden bevallen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt om consultkaarten te maken. Op een consultkaart staan de verschillende behandelingen naast elkaar in een overzicht met daarbij de belangrijkste vragen van vrouwen. Dit kan helpen bij het gesprek tussen de zwangere vrouw en gynaecoloog over het kiezen van een behandeling om vroeggeboorte te voorkomen. De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Klik hier om te starten: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/vroeggeboorte