Oproep: help mee aan onderzoek over communicatie met ouders neonatologie

Oproep aan ouders voor deelname onderzoek ‘IMPACT-project’ over communicatie

Als ouder weet jij als geen ander hoe belangrijk de communicatie met zorgverleners op de afdeling neonatologie is! Onderzoekers van het IMPACT-project willen graag weten hoe deze communicatie nóg beter kan. Specifiek onderzoeken zij hoe informatie over behandelingen het beste kan worden besproken met ouders.

Vul HIER de vragenlijst in!

(Let op: je hebt geluid nodig op je computer, telefoon of tablet om de vragenlijst in te kunnen vullen.)

Stuur deze link gerust door aan andere ouders. Ook vaders/partners worden specifiek ook aangemoedigd om de vragenlijst in te vullen.

 

Hieronder kan je meer te weten komen over het IMPACT-project en de voorwaarden voor deelname:

Doel van het onderzoek

Met het IMPACT-project willen de onderzoekers graag meer te weten komen over de gesprekken tussen ouders en zorgverleners (bijv. dokters, verpleegkundigen) over behandeling van te vroeg geboren kinderen. Daarbij wordt door de onderzoekers gekeken hoe zorgverleners informatie over behandelplannen het beste met ouders kunnen delen. De bevindingen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook worden op basis van de onderzoeksresultaten strategieën ontwikkeld om de zorg voor deze groep kinderen en hun ouders in de praktijk te verbeteren.

Projectleiders

Het IMPACT-project wordt geleid door dr. Nanon Labrie (assistant professor Taal & Gezondheidscommunicatie, Vrije Universiteit Amsterdam) en een team van onderzoekers. Nanon Labrie is naast communicatieonderzoeker ook zelf ervaringsdeskundige als moeder van een te vroeg geboren dochter (2017, geboren bij 26.3). Ook Care4Neo, de oudste neonatologie-patiëntenvereniging van Europa, is betrokken bij het project. Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Wat vragen wij?

Wil je de vragenlijst over communicatie via deze link invullen? Invullen van de vragenlijst kost circa 25 min. van je tijd. Studiedeelname is volledig anoniem. Als je meedoet, zie je een korte video van een gesprek tussen ouders en zorgverleners. Je beantwoordt vervolgens vragen over dit gesprek. Na afloop ontvang je meer informatie over de video en vragenlijst.

Let op: je hebt geluid nodig op je computer, telefoon of tablet om de vragenlijst in te kunnen vullen.

Wie kan meedoen?

Je kunt meedoen als je 18 jaar of ouders bent, in Nederland woont en Nederlands spreekt. Je hebt tussen 2015-2022 een te vroeg geboren kind gekregen, dat meer dan 1 week in het ziekenhuis heeft gelegen. Klik op de link voor de vragenlijst.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je iets anders hierover kwijt? Neem contact op met projectleider Nanon Labrie via n.h.m.labrie@vu.nl

* Bovenstaande tekst is met de Hellp Stichting gedeeld door de werkgroep die het onderzoek leidt. De Hellp Stichting is inhoudelijk bij dit onderzoek niet betrokken. *

Wil jij je ervaring delen met andere lotgenoten die net zoals jij te maken hebben gehad met PE/HELLP? Dat kan in onze besloten facebookgroep:

Besloten PE/HELLP lotgenotengroep