PATH Lotgenotencontact

Na een zwangerschap gecompliceerd met PE/HELLP kan je met vragen blijven zitten, of kan je het gevoel krijgen dat de mensen in jouw omgeving moeite hebben om (écht) te begrijpen wat jij en je partner doormaken of hebben doorgemaakt.

Soms kan contact met anderen, die net zoals jij te maken hebben (gehad) met PE/HELLP je daarin verder ondersteunen. Hoe hebben zij hun gecompliceerde zwangerschap ervaren en hoe gaan zij daarmee om?

In 2021 en 2022 organiseert de Hellp Stichting een aantal lotgenoten bijeenkomsten voor vrouwen en/of hun partner die te maken hebben (gehad) met PE/HELLP tijdens hun zwangerschap.

Voor wie zijn deze lotgenotenavonden?

De lotgenotenavonden zijn er voor vrouwen en hun omgeving die te maken hebben (gehad) met PE/HELLP en hun ervaringen willen delen en bespreken met andere lotgenoten.

Aan elke lotgenotenavond kunnen 20 vrouwen (en/of partners, moeders, vriendin… ) deelnemen.

Zijn hier kosten aan verbonden?

Nee. Deelnemen aan de lotgenotencontactavonden is gratis. Wel vragen we je om voor je deelname een vragenlijst in te vullen en ook na de lotgenotencontactavond krijg je een vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijsten zijn onderdeel van het PATH project en gaan over jouw mentale gemoedstoestand.

Waar gaan de lotgenotenavonden door?

De lotgenotenavonden gaan door in het PATH-Huis in Rotterdam. De adresgegevens hiervan krijg je doorgestuurd bij de bevestiging van je deelname aan de lotgenotencontactavond. Die krijg je zo snel mogelijk na je aanmelding toegestuurd. 

Wanneer gaan de lotgenotenavonden door?

Alle lotgenotenavonden gaan door tussen 19:00 en 21:00 uur. Op die manier proberen we het voor iedereen mogelijk te maken om deel te nemen aan deze momenten. Inloop is vanaf 18:30.

Hieronder kan je alle datums vinden waarop er lotgenotenavonden georganiseerd worden. Bij elke datum wordt het vermeld wanneer die volzet is.

2021

Maandag 16 augustus    Woensdag 15 september Maandag 18 oktober  Woensdag 17 november Dinsdag 14 december 

2022

Dinsdag 1 februari  Donderdag 3 maart  Dinsdag 12 april

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier.Kom je met 2? Dat kan! Dan moet je je maar 1 keer aanmelden. Geef wel aan dat het een aanmelding is voor twee personen.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld, klik dan op aanmelden. Wanneer je aanmelding goed is verzonden, komt onder de aanmeldknop een groene balk te staan.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je aanmelding te bevestigen.

De lotgenotencontactmomenten worden mogelijk gemaakt dankzij het PATH-project, dat zich inzet voor mentale gezondheid rondom zwangerschap en ouderschap. Meer over het PATH-Project vind je hier