Zorgkaart Nederland

Wat is Zorgkaart Nederland?

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Patiënten en mantelzorgers kunnen op deze website hun zorgervaringen met elkaar delen. Ze kunnen daarbij ook – uiteraard anoniem - aangeven voor welke aandoening ze bij een zorgorganisatie of zorgverlener zijn geweest.

ZorgkaartNederland biedt door deze opzet informatie om te kunnen kiezen voor een zorgorganisatie of zorgverlener die het beste bij hun wensen past.

Inmiddels biedt ZorgkaartNederland meer dan 600.000 waarderingen. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Wat betekent dit voor mij?

Via ZorgkaartNederland kan jij je ervaring delen, maar ook de ervaringen van anderen over zorgverleners lezen. Zo help je mee om andere te helpen in hun keuze voor de zorgorganisatie of zorgverlener die bij hen het beste past.

Hoe heb jij de zorg van je verloskundige, gynaecoloog of het ziekenhuis waarin je opgenomen bent (geweest) ervaren? Waar ben je tevreden over? Wat kan nog beter?

Hier kan je jouw waardering schrijven.

Hoe is de zorgkaart tot stand gekomen?

ZorgkaartNederland is in 2009 opgericht door de Patiëntenfederatie en uitgeverij Bohn Stafleu van Lochem (BSL). Het doel van ZorgkaartNederland was en is het bevorderen van openheid in de zorg, zodat mensen beter kunnen kiezen voor een zorgaanbieder. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun eigen ervaring met de zorg met anderen. Sinds 2013 is BSL niet meer betrokken en is ZorgkaartNederland volledig eigendom van Patiëntenfederatie Nederland.